به گزارش «تابناک»، محسن رضایی در حاشیه مجمع عمومی سالانه حزب اسلامی ایران زمین، در جمع خبرنگاران ضمن ارزیابی دور جدید مذاکرات ایران با 1+ 5 اظهار کرد: این دور از مذاکرات جزو سختترین دورههای مذاکرات است و قاعدتاً آمریکا باید تصمیم سختی بگیرد و واقعیات هستهای ایران را بپذیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: ما امروز در شرایط سختی نیستیم، چراکه گفتهایم دنبال بمب اتم نیستیم و برای این کار هم همه نوع تضمینی دادهایم. ما باز هم شفافسازی را کامل خواهیم داشت و این آمریکاییها هستند که باید امروز تصمیم سختی بگیرند و واقعیات هستهای ایران را بپذیرند.
رضایی با تأکید بر اینکه «ما به هیچ وجه از فناوری هستهای عقبنشینی نمیکنیم»، افزود: کسانی که در مذاکرات هستند، توجیه شدهاند و در چهارچوبهای نظام عمل میکنند. ما امیدواریم این افراد بتوانند با موفقیتی کامل به کشور بازگردند.
وی در ادامه در توصیهای به حاشیهسازان و عدهای که خود را دلواپسان مینامند، گفت: نقد کار بسیار خوبی است، ولی باید در چهارچوبهای آن عمل شود. چنانچه نقد در مسیر خودش باشد، انتقاد میتواند به مذاکرهکنندگان هم کمک کرده و هم از آنها حمایت کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین راستا تأکید کرد: حاشیهپردازانی که موجب سوءاستفاده دشمن میشوند، قاعدتاً مضرند.
وی در پاسخ به اینکه «آیا همایشی با نام دلواپسیم، موجب سوءاستفاده دشمن شد؟» گفت: من تحلیل روشنی از این حرکت ندارم، ولی توصیه میکنم که بر پایه نقد منصفانه حرکت کرده و تلاش کنیم نکاتی که به ذهنمان میآید، شجاعانه و صادقانه بگوییم تا همگان از آن استفاده کنند.
محسن رضایی در ارتباط با ملاک موفقیت ما در مسأله هستهای تصریح نمود: شاخص موفقیت در مسأله هستهای این است که همه تحریمها تا پایان سال 93 برطرف و مسأله هستهای ایران از دستور کار شورای امنیت سازمان ملل خارج شود و از آن سو نیز ما فناوری هستهای را حفظ کنیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا آمریکا این موضوع را میپذیرد یا نه، گفت: آمریکا در شرایط چند سال پیش نیست که این شرایط را نپذیرد. شکست آمریکا در سوریه، اوکراین و رویدادهای دیگر نشان میدهد که آمریکا قادر به ایجاد یک چالش دیگر نیست و اگر این کار را انجام دهد، هزینه سنگینی برای این کشور به دنبال خواهد داشت و منطقه خاورمیانه را از دست خواهد داد؛ پس بهتر است، آمریکا این فرصت را از دست ندهد و در مذاکرات کارشکنی نکند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان افزود: به نظر من، اگر طرف غربی باعث شکست مذاکرات شود، ایران نباید خود را محدود به غنیسازی 20 درصد کند و تا آنحا که منافع ملی ایجاب میکند، غنی سازی را در درجات بالاتر ادامه دهد؛ همان طور که برزیل و آرژانتین و چند کشور دیگر تا 80 درصد اورانیوم غنی میکنند و درآمد بالایی از این راه به دست میآورند.
کلمات کلیدی: